Wat wil jij leren over hoogbegaafdheid?

Wil jij:

En bovenal:

En dat allemaal online, waar en wanneer je maar wilt!

REC5
"Intelligentie is weten wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen"

Karen Wolters

Schrijvende jongen

Ben jij leerkracht of docent, IB’er of zorgcoördinator, AB’er, plusklaskleerkracht, teamleider of directeur en wil je iets kunnen betekenen voor de hoogbegaafde leerlingen op jouw school?  Onze opleidingen en cursussen zijn er speciaal voor jou.

Herken je dit?

Je leerling lijkt meer nodig te hebben in de klas

Ouders zijn ongelukkig, want hun kind lijkt niet uitgedaagd

Je hebt een moeizame relatie met je leerling, ook al doe je zo je best

Je hebt een vermoeden van hoogbegaafdheid, maar je collega's denken er anders over

REC5

Laat ons je helpen

Krijg meer inzicht, weet welke oplossingen er zijn en ontdek hoe je die optimaal kunt inzetten. Bouw een goede band op met je leerling en zijn of haar ouders en voel je vrij binnen de mogelijkheden van Passend Onderwijs.

Bekijk ons aanbod, selecteer jouw opleiding of cursus en schrijf je snel in!

REC5

Wie zit er achter REC5?

De oprichter van REC5 is Karen Wolters, een gepassioneerd leerkracht, docent en orthopedagoog die al jarenlang werkt met en voor hoogbegaafde leerlingen van 2-27 jaar. Om deze kinderen en jongvolwassenen zo goed mogelijk en tegelijkertijd zoveel mogelijk te helpen, koos ze ervoor gedegen opleidingen en cursussen op te zetten om via leerkrachten, docenten, ib’ers en zorgcoördinatoren haar kennis over te dragen. Al jarenlang zijn de opleidingen van REC5 nagenoeg volgeboekt. Startend vanuit Noord-Nederland is er nu ook op verzoek een aanbod voor de rest van Nederland en de Nederlandse Antillen om de cursussen ook volledig online en dus tijd- en locatie onafhankelijk te kunnen werken.

Karen is een veelgevraagd spreker en ze wisselt haar werk graag af. Zo staat ze de ene avond voor 400 man om de volgende ochtend met een 4-jarige aan de slag te gaan. Als oprichter en programmamanager van REC5 staat ze volledig achter de missie:

Hoogbegaafd zijn lijkt een voorrecht en dat kan het ook zijn. Het kan echter ook problemen veroorzaken als de omgeving van het hoogbegaafde kind of de begaafde volwassene er niet op is ingesteld. Of als de begaafde er niet effectief mee leert omgaan. Bij REC5 vinden wij het belangrijk dat school, ouders en kind voldoende inzichten krijgen in leerbehoeftes en leerstrategieën en praktische, effectieve vaardigheden ontwikkelen. We baseren ons op wetenschap en maken de vertaling naar praktische toepasbaarheid waarbij de kernwaarden persoonlijk, inspirerend en maatwerk centraal staan.

REC5 stelt hoge eisen aan haar gast(docenten) en sprekers. Naast specifieke vakkennis moeten ze ook actuele ervaring hebben in het werken met hoogbegaafde leerlingen en ze moeten bovenal inspiratie kunnen overbrengen.

Wij helpen je graag

Wij helpen je graag met het vergroten van je kennis rond hoogbegaafdheid en het uitbreiden van je expertise en vaardigheden bij het werken met hoogbegaafde kinderen op jouw school. Volg nu één van onze opleidingen en kom meteen in actie.
Online betekent dat je de opleiding kunt volgen waar en wanneer je maar wilt. Dat betekent niet dat je het allemaal alleen hoeft te hoeft. Er staat een hele community voor je klaar en je kunt met je vragen ook bij REC5 terecht. En dat voor slechts 997 euro.

Wil je graag nog meer weten?

Een persoonlijk toegewezen docent

Duidelijke instructievideo’s

Werkboeken bij elk onderwerp

Alle benodigde documentatie overzichtelijk bij elkaar

Mogelijkheden voor persoonlijke Q&A’s

De kans om het geleerde direct in de praktijk toe te passen

Ruimte om te reflecteren op het eigen leren en persoonlijke groei

Wat kun je na afloop van de opleiding?

Kennis van theorieën en vaardigheden omzetten in begeleiding en advies

Begaafde kinderen signaleren en begeleiden

Een aanspreekpunt worden voor je collega’s en ouders op het gebied van begaafdheid

De juiste methodieken en materialen met de juiste didactiek inzetten

Welke onderwerpen komen er zoal aan bod?

Ervaringen van anderen
Wow, wat een dynamisch platform! Hier zitten de mensen die ik nodig heb om zelf verder te kunnen in mijn werk.
De cursus is inspirerend, actief en zo handig, echt gaaf! De afwisseling van theorie en praktijk, de vele handige voorbeelden die zo duidelijk zijn dat je ze zelf direct kunt gebruiken was erg fijn. Eigenlijk vind ik dat iedere leerkracht deze opleiding zou moeten volgen, het helpt je zo als leerkracht!
Wat een fijne manier om heel eenvoudig een vraag uit te zetten of meedenkers te krijgen. Beginners en gevorderden, iedereen denkt met je mee en het brengt me op heel goede ideeën.
Ik begon met voorzichtige vragen te stellen binnen de community en daar sprak ik iemand die een cursus had gevolgd. Ze was zo enthousiast dat ik het eigenlijk een beetje overdreven vond. Maar ik heb toch een cursus gevolgd en ik begrijp nu precies wat ze bedoelde. Inmiddels ben ik al aan de volgende cursus begonnen want ik wil ze nu allemaal volgen.