Plusklasleerkracht

Ga jij de plusklas bij jou op school opzetten of nieuw leven inblazen? Wil jij weten hoe een plusklas kan draaien en wil je steviger in je schoenen staan als plusklasleerkracht? Wil je weten hoe en waar je materiaal en methoden kunt vinden en wat je kunt vragen van jouw plusklasleerlingen? Dan is de praktische online cursus Plusklasleerkracht zeker iets voor jou.

Is dit de cursus of opleiding die je wilt volgen?

Leerdoelen

Na de cursus kun je:

Onderwerpen

Algemeen

In deze online cursus ga je praktisch aan de slag om de plusklas van jouw school tot een succes te maken. Je maakt kennis met veel lesmaterialen en methodieken voor begaafde leerlingen en hun toepassingen in een plusklas. Ook leer je van best practices en valkuilen. De doelgroep staat centraal: welke leerlingen kunnen naar de plusklas en welke gevolgen heeft die plusklaspopulatie voor het plusklasprogramma? Kortom, een praktische cursus die geschikt is voor leerkrachten van bestaande plusklassen en voor leerkrachten van nog op te richten plusklassen. De cursus is online en kun je volledig in je eigen tijd volgen

Praktische informatie

Om deel te nemen aan deze cursus moet je in het bezit zijn van een onderwijsbevoegdheid, zoals een pabodiploma of daaraan gelijkgesteld. Het niveau van de opleiding is HBO+. Lesmateriaal wordt verstrekt door REC5, er zijn dus geen aanvullende leskosten. Wel krijgen we met enige regelmaat teruggekoppeld van onze cursisten dat ze zo enthousiast zijn geworden van onze docenten dat ze zelf nog dieper in het onderwerp zijn gedoken en extra boeken hebben gekocht. Dit is uiteraard voor eigen rekening of voor rekening van jouw school.

Wil je een volledig overzicht met alle data van deze opleiding ontvangen? Klik dan hier.

Praktische informatie

Voor wie:
Leerkrachten PO, IB’ers, AB’ers

Aantal bijeenkomsten:
Het is een online cursus dus je kunt alles in je eigen tijd volgen.

Studiebelasting per week:
3-4 uur (afhankelijk van vooropleiding en ervaring)

Investering:
€195,-

Waar en wanneer:
De compleet vernieuwde online cursus komt per 1 september 2024 beschikbaar. 

"Je kunt er meteen mee aan het werk"

Ik vond de cursus Plusklasleerkracht een fijne cursus. Je kunt er meteen mee aan het werk in de praktijk.

– Neleke Veurink, RT’er en plusklascoördinator Johannes Calvijnschool Hoogeveen –