Senior begaafdheidsspecialist

Wil jij als begaafdheidsspecialist een kans op verdieping van je kennis rond begaafdheid? Wil je meer weten over actuele thema’s rondom begaafdheid die worden afgewisseld met successen en valkuilen uit de praktijk? Meld je dan aan voor de opleiding Senior Begaafdheidsspecialist. Ook in deze opleiding is er weer een mix van theorie en praktijk om het leereffect op jou en de kinderen van jouw school zo groot mogelijk te maken.

Is dit de cursus of opleiding die je wilt volgen?

Leerdoelen

Na de opleiding kun je:

Onderwerpen

Programma

Om deel te nemen aan de Senior-opleiding moet je de basisopleiding Begaafdheidsspecialist hebben afgerond. Je leert van ‘best practices’ en we maken gebruik van gastdocenten. Ook is er veel aandacht voor intervisie, reflectie op het eigen leren en persoonlijke groei. Je sluit de opleiding af met een praktijkopdracht en na afloop ontvang je het certificaat ‘Senior Begaafdheidsspecialist’.

Praktische informatie

Om deel te nemen aan deze opleiding moet je in het bezit zijn van een onderwijsbevoegdheid, zoals een pabodiploma of daaraan gelijkgesteld. Ook moet de je de basisopleiding Hoogbegaafdheidsspecialist bij REC5 hebben gevolgd. Instromen vanuit een andere opleiding is slechts in zeer weinig uitzonderingsgevallen mogelijk en dit staat ter beoordeling van het docententeam. Het niveau van de opleiding is HBO+. Lesmateriaal wordt verstrekt door REC5, er zijn dus geen aanvullende leskosten. Ook de koffie en thee is uiteraard gratis. Wel krijgen we met enige regelmaat teruggekoppeld van onze cursisten dat ze zo enthousiast zijn geworden van onze docenten dat ze zelf nog dieper in het onderwerp zijn gedoken en extra boeken hebben gekocht. Dit is uiteraard voor eigen rekening of voor rekening van jouw school.

Wil je een volledig overzicht met alle data van deze opleiding ontvangen? Klik dan hier.

Praktische informatie

Voor wie: 
Leerkrachten PO/docenten VO

Aantal bijeenkomsten:
7 (18.00 – 21.00 uur)

Aantal deelnemers:
12-25

Studiebelasting per week:
1-2 uur (afhankelijk van vooropleiding en ervaring)

Investering:
€1295,-

Waar en wanneer:
Regio Assen/Meppel

Startdatum 30 september 2024

"Wat een dynamische verdieping!"

De basisopleiding Begaafdheid was al zo compleet en ik was benieuwd naar de follow-up. Het was nog meer dan ik had verwacht. Elke avond had een eigen thema, er waren inspirerende gastsprekers en ik heb alweer zoveel geleerd. Van mij mag er een deel drie komen.

– Sander, leerkracht in Twente–