Onderwijs hoogbegaafdheid schrijven

Opleiding begaafdheidsspecialist VO

Heb je een onderwijsbevoegdheid en affiniteit met begaafde kinderen? Wil je meer weten over hoe je begaafde leerlingen in het voortgezet onderwijs kunt helpen? Wil je collega’s ondersteunen bij het werken met begaafde leerlingen? Wil je binnen je school het aanspreekpunt zijn voor alle vragen rondom begaafdheid? Dan is de opleiding begaafdheidsspecialist iets voor jou.

Is dit de cursus of opleiding die je wilt volgen?

Leerdoelen

Na de opleiding kun je:

Onderwerpen

Algemeen

Je leert van ‘best practices’ en we maken gebruik van gastdocenten. Je houdt een korte presentatie over een zelfgekozen thema binnen het onderwerp hoogbegaafdheid. Ook is er veel aandacht voor intervisie, reflectie op eigen leren en persoonlijke groei. Je sluit de opleiding af met een proefstuk en na afloop ontvang je het certificaat ‘Begaafdheidsspecialist.’

Praktische informatie

Om deel te nemen aan deze opleiding moet je in het bezit zijn van een onderwijsbevoegdheid, zoals een pabodiploma, diploma lerarenopleiding of daaraan gelijkgesteld. Het niveau van de opleiding is HBO+. Lesmateriaal wordt verstrekt door REC5, er zijn dus geen aanvullende leskosten. Ook de koffie en thee is uiteraard gratis. Wel krijgen we met enige regelmaat teruggekoppeld van onze cursisten dat ze zo enthousiast zijn geworden van onze docenten dat ze zelf nog dieper in het onderwerp zijn gedoken en extra boeken hebben gekocht. Dit is uiteraard voor eigen rekening of voor rekening van jouw school.

Wil je een volledig overzicht met alle data van deze opleiding ontvangen? Klik dan hier.

Praktische informatie

Voor wie: 
Docenten VO, zorgcoördinatoren

Aantal bijeenkomsten:
12 (18.30 – 21.30 uur)

Aantal deelnemers:
12-22

Studiebelasting per week:
3-6 uur (afhankelijk van vooropleiding en ervaring)

Investering:
€1995,-

Waar en wanneer:
Regio Meppel
start: 23 september 2024

“Ik heb geleerd hoe ik inspirerend les kan geven”

Mijn leven is veranderd door het volgen van de opleiding tot begaafdheidsspecialist bij REC5, met als docent Karen Wolters. Dit lijkt misschien wat overdreven, maar zo voel ik het oprecht. Karen heeft mij laten inzien hoe je inspirerend les kunt geven. Ze heeft mij onderwerpen aangereikt waar ik geen kennis over had en die mij bijzonder veel hebben gebracht. Ik ben zo geïnspireerd geraakt door de mindsettheorie van Carol Dweck dat ik sindsdien anders in het leven probeer te staan. 

– J. de Boer, (plusklas)leerkracht en IB’er –