Leren Falen

Leren falen

Thomas Edison zei: ‘Ik heb niet gefaald. Ik heb slechts 10.000 manieren gevonden die niet werken.” We weten allemaal dat de manier om iets te leren vaak via falen en fouten gaat. Immers, van onze fouten kunnen we leren. Maar leren we ook omgaan met fouten? En falen?

Is dit de cursus of opleiding die je wilt volgen?

Leren falen

De meeste kinderen leren op school met vallen en opstaan en accepteren dat vaak als een gegeven. Veel hoogbegaafde kinderen echter niet. Sommigen hebben te weinig ervaring met vallen en weten daardoor niet hoe ze weer moet opstaan. Anderen zetten de lat zo hoog dat ze er eigenlijk niet aan kunnen voldoen en geven het daarom bij voorbaat al op. Perfectionisme en daarop volgend faalangst worden vaak gezien bij hoogbegaafde kinderen en volwassenen.

Het is daarom belangrijk dat hoogbegaafde kinderen leren falen zodat ze ervaren dat de wereld niet vergaat. En bovenal, dat ze ervaren dat ze altijd een stapje verder kunnen komen, simpelweg door te proberen. Immers, zoals Karen Wolters van REC5 zegt: ‘Intelligentie is weten wat je moet doen, als je niet weet wat je moet doen.’

In deze inspiratiemiddag maak je kennis met manieren hoe je de begaafde kinderen in je klas of je plusklas kunt leren falen èn weer opstaan. Zodat ze later durven. En doen.

Praktische informatie

Om deel te nemen aan deze inspiratiedag moet je in het bezit zijn van een onderwijsbevoegdheid, zoals een pabodiploma of daaraan gelijkgesteld. Het niveau van de opleiding is HBO+. Lesmateriaal wordt verstrekt door REC5, er zijn dus geen aanvullende leskosten. Ook de koffie en thee is uiteraard gratis. Wel krijgen we met enige regelmaat teruggekoppeld van onze cursisten dat ze zo enthousiast zijn geworden van onze docenten dat ze zelf nog dieper in het onderwerp zijn gedoken en extra boeken hebben gekocht. Dit is uiteraard voor eigen rekening of voor rekening van jouw school.

Wil je een volledig overzicht met alle data van deze opleiding ontvangen? Klik dan hier.

Praktische informatie

Voor wie:
Leerkrachten PO/docenten VO/AB’ers/IB’ers/directies

Aantal bijeenkomsten:
1 (14.30 – 17.00 uur)

Aantal deelnemers:
16-30

Investering:
€95,-

Waar en wanneer:
Assen, november 2024
Nieuwleusen, januari 2025
Steenwijk, april 2025

"Wat een eyeopener"

Inspirerende middag die me zeker aan het denken heeft gezet. Hier ga ik meer mee doen, ik weet zeker dat veel kinderen daar baat bij hebben, naast de hoogbegaafde leerlingen.

– Selma, groepsleerkracht Het Kompas –