Persoonlijke effectiviteit voor leerkrachten en docenten

Persoonlijke effectiviteit voor leerkrachten en docenten

Hoe maak je het verschil als leerkracht of docent? Of IB’er of directeur of zorgcoördinator? Met een functie in het onderwijs ben je altijd in beweging. Geen dag is hetzelfde. Je laten leiden door de hectiek van de dag ligt dan al snel op de loer. Leerlingen die je nodig hebben, collega’s die aandacht vragen, lesmateriaal dat aangepast moet worden, ouders die vragen hebben, werken aan je professionalisering. Daarnaast heb je nog een sociaal leven en een thuissituatie.

Wil je meer grip krijgen op je tijd en de kwalitatieve invulling daarvan? Wil je meer inzicht in jezelf en ontdekken hoe dat inzicht je dagelijkse praktijk als onderwijsprofessional verbetert?

Is dit de cursus of opleiding die je wilt volgen?

Leerdoelen

Na deze dag kun je:

Onderwerpen

Algemeen

Aan het einde van de dag ga je naar huis met persoonlijke nieuwe inzichten en energie om ermee aan de slag te gaan. En uiteraard ontvang je een certificaat van deelname.

Praktische informatie

Om deel te nemen aan deze inspiratiedag moet je in het bezit zijn van een onderwijsbevoegdheid, zoals een pabodiploma of daaraan gelijkgesteld. Het niveau van de opleiding is HBO+. Lesmateriaal wordt verstrekt door REC5, er zijn dus geen aanvullende leskosten. Ook de koffie, thee en een basislunch zijn uiteraard gratis. Wel krijgen we met enige regelmaat teruggekoppeld van onze cursisten dat ze zo enthousiast zijn geworden van onze docenten dat ze zelf nog dieper in het onderwerp zijn gedoken en extra boeken hebben gekocht. Dit is uiteraard voor eigen rekening of voor rekening van jouw school.

Wil je een volledig overzicht met alle data van deze inspiratiedag ontvangen? Klik dan hier.

Praktische informatie

Voor wie:
Leerkrachten PO/docenten VO

Aantal bijeenkomsten:
1 (10.00 – 16.30 uur)

Aantal deelnemers:
20-30

Investering:
€197,- p.p. inclusief materiaal en lunch, koffie en thee

Waar en wanneer:
Nieuwleusen,  november 2024
Steenwijk, juni 2024

“Confronterend, bevrijdend en inspirerend”

Na deze intensieve dag zat ik bomvol energie om aan de slag te gaan. Waarom hebben we niet jaarlijks zo’n dag? Wat mij betreft wordt het verplicht voor elke leerkracht en dan jaarlijks. En los van de inhoud: de manier waarop het gebracht werd, was zo inspirerend en vol humor. Vaak gelachen, soms ook om mezelf. Thuis zat ik nog na te stuiteren. Dit wil ik echt vaker doen.

– Linda, leerkracht en adjunct-directeur-