Over REC5

Onze oplossingen

Kennisverspreiding over hoogbegaafdheid en alles wat daarbij kan komen kijken is ons grote doel. Daarom organiseren wij toegankelijke en betaalbare opleidingen, cursussen en inspiratiemiddagen voor het onderwijs. Ook worden aangepaste opleidingen en cursussen voor de zorgwereld georganiseerd, net zo toegankelijk en betaalbaar. Op maat gesneden voor de deelnemers zodat je direct met het geleerde in je dagelijkse praktijk verder kunt.

Daarnaast worden we veel gevraagd door scholen en zorginstanties voor aanvullende, specifieke expertise rondom hoogbegaafdheid bij een kind. Het kan dan gaan om capaciteitenonderzoeken, begeleidingstrajecten en cursussen voor ouder en kind.

Naast scholen en zorginstanties kunnen ouders/verzorgers ons ook vragen om mee te denken.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen doen? Neem dan eens vrijblijvend contact op.

Wetenschappelijk onderzoek

Wij willen graag meer bekendheid van, over en rond hoogbegaafdheid en we delen deze informatie graag. Daarom werken we graag mee aan wetenschappelijk onderzoek rond het thema hoogbegaafdheid. We dragen graag ons steentje bij en zetten daarom zelf ook onderzoek op. Heb jij een onderzoeksvraag of wil je meewerken met een onderzoek voor bijvoorbeeld je studie onderwijskunde of orthopedagogiek? Neem dan contact op met onderzoek@rec5.nl. Samen kunnen we immers veel meer kennis delen en vergroten.

Doe jij mee aan ons onderzoek naar de zelf-beschrijving van hoogbegaafde kinderen en tieners?

We zijn op zoek naar naar de volgende doelgroepen:

We vragen een paar minuten van jouw tijd: schrijf op dit blad hoe jij jezelf ziet. C’est tout. Dat is alles. Er is geen goed en er is geen fout. Alles mag (nou ja, je weet wel wat we bedoelen). Hoe zie jij jezelf? Wat kun jij over jezelf opschrijven? Vul de gegevens in en stuur het papier naar REC5 (digitaal via een foto of een scan of anders per gewone post).

We willen een inventarisatie maken van de dingen waar kinderen en tieners mee aankomen als ze over zichzelf praten. Het onderzoek is anoniem: je hoeft je naam niet op te geven. We onderzoeken de volgende gegevens: je leeftijd (een 8-jarige kijkt waarschijnlijk anders naar zichzelf dan een 14-jarige), je geslacht en de dingen die je hebt opgeschreven.

Praktijkgericht
Ruime blik
Begeleidingstrajecten
Persoonlijke begeleiding
Capaciteiten onderzoek
Cursussen
“Education is not the learning of facts, it’s rather the training of the mind to think.”

– Albert Einstein –