Kennismaken met executieve functies

Is dit de cursus of opleiding die je wilt volgen?

Leerdoelen

Na de cursus kun je:

Onderwerpen

Algemeen

Slecht ontwikkelde cognitieve en executieve functies kunnen kinderen belemmeren in hun ontwikkeling, zeker op school. Trouwens, dat geldt zeker ook voor ons als volwassenen. We hebben executieve functies nodig voor het uitvoeren van complex en doelgericht gedrag. Je gaat aan de slag aan de hand van praktische voorbeelden en je krijgt handvatten hoe je kinderen kunt helpen in het ontwikkelen van doelgericht gedrag. Na afloop ontvang je het certificaat ‘kennismaken met executieve functies’.

Praktische informatie

Om deel te nemen aan deze cursus moet je in het bezit zijn van een onderwijsbevoegdheid, zoals een pabodiploma of daaraan gelijkgesteld. Het niveau van de opleiding is HBO+. Lesmateriaal wordt verstrekt door REC5, er zijn dus geen aanvullende leskosten. Ook de koffie en thee is uiteraard gratis. Wel krijgen we met enige regelmaat teruggekoppeld van onze cursisten dat ze zo enthousiast zijn geworden van onze docenten dat ze zelf nog dieper in het onderwerp zijn gedoken en extra boeken hebben gekocht. Dit is uiteraard voor eigen rekening of voor rekening van jouw school.

Wil je een volledig overzicht met alle data van deze opleiding ontvangen? Klik dan hier.

Praktische informatie

Voor wie: 
Leerkrachten PO/docentenVO/IB’ers/AB’ers/RT’ers

Aantal bijeenkomsten:
4 (18.00 – 21.00 uur)

Aantal deelnemers:
12-24

Studiebelasting per week:
1-2 uur (afhankelijk van vooropleiding en ervaring)

Investering:
€595,-

Waar en wanneer:
Nieuwleusen,  september 2024

“Dubbel effectief!”

Inzicht krijgen in de executieve functies is zó handig! Ik zie eigenlijk alles om me heen in een ander daglicht en begrijp sommige mensen zelfs beter. Zowel privé als op school. Ik vond het vooral een eyeopener om de kinderen bewust te leren die vaardigheden te ontwikkelen. En eerlijk is eerlijk: ik had zelf ook wel wat te ontwikkelen op sommige executieve functies, wie eigenlijk niet? 

– Petra, leerkracht groep 3/4–