Leer, ontdek en inspireer anderen via onze community, onze online opleidingen en optimaliseer het lesgeven aan hoogbegaafde kinderen.

Welkom op hét platform voor onderwijs en hoogbegaafdheid.

Herken jij dit?

Ben jij leerkracht of docent, IB’er of zorgcoördinator, AB’er, plusklasleerkracht, teamleider of directeur en wil je iets kunnen betekenen voor de hoogbegaafde leerlingen op jouw school? Dan zijn onze opleidingen en cursussen en ons gratis meetingcentrum in de community er speciaal voor jou. Je hoeft het wiel niet uit te vinden en je hoeft het al helemaal niet alleen te doen. Online doen we het samen.

Op ons platform….

Vind je een community van mensen zoals jij: leerkrachten en docenten die het beste willen voor hun hoogbegaafde leerlingen. Plaats dan ook een bericht op onze community of reageer op een vraag of een oproep van een ander. En kijk eens bij de opleidingen en cursussen; er zit vast iets bij dat precies past bij jouw vraag.

Maak laagdrempelig contact met gelijkgestemden; eenmalig of dagelijks, het maakt niet uit. Kom kennis halen en deel de kennis die jij hebt. Samen maken we onderwijs voor hoogbegaafden beter.

Laat ons je helpen. Krijg meer inzicht, weet welke oplossingen er zijn en ontdek hoe je die optimaal kunt inzetten. Bouw een goede band op met je leerling en zijn of haar ouders en voel je vrij binnen de mogelijkheden van Passend Onderwijs. Volg een opleiding of cursus die precies aansluit bij jouw vragen.

Inschrijven in de community

Zodra je je inschrijft, word je lid van de REC5 community. Met jouw persoonlijke account heb jij overal en altijd toegang en kun je op ieder gewenst moment een vraag stellen of even neuzen tussen de gesprekken, snuffelen tussen de oproepen en inspiratie opdoen in de moodboards. Ook kun je je met hetzelfde account inschrijven voor onze online opleidingen en cursussen en open vraag avonden.
Wat krijg je?

En dat allemaal gratis!

Tip: sla de link van de community op in je favorieten!

Hoe kun je inschrijven?

Klik op de groene button hieronder. Klik daarna in het scherm dat verschijnt rechtsboven op ‘inloggen’ en kies voor ‘nog geen account’. Maak vervolgens een account aan door je mailadres en zelfgekozen wachtwoord op te geven. Daarna kun je je registratie afronden door je naam in te vullen en je gebruikersnaam te kiezen.

Je zit nu in de community. Neem een kijkje bij onze groepen door bovenin op ‘Community Groepen’ te klikken. Ook kun je links in het menu bij ‘groepen’ op ‘ontdekken’ klikken. 

Wat krijg je?

Tip: sla de link van de community op in je favorieten!

Hoe werkt de community?

Je kunt zelf berichten plaatsen en reageren op berichten. Binnen jouw groep van interesse (en je mag er zoveel kiezen als je wilt) is het mogelijk om met elkaar van gedachten te wisselen, tips en trics te delen en je kunt mensen die in dezelfde groep zitten of mensen volgen die ideeën hebben die jou aanspreken. Je kunt zien wat er allemaal gedeeld wordt en je kunt jouw profiel helemaal persoonlijk inrichten.

De community heeft als missie om verbinding te leggen en contact te maken met professionals die met dezelfde vraagstukken bezig zijn. En natuurlijk willen we graag van elkaar leren. De opleidingen en cursussen zijn bedoeld om laagdrempelig en op lekker op je eigen tijd je professionaliseringsniveau te verhogen. Kom eens een kijkje nemen!

Onderwerpen overzicht

Alle onderwerpen staan in handige rubrieken. En staat jouw onderwerp er toch nog niet bij? Maak er dan zelf één aan. Het is simpel, snel en eenvoudig. Ook onze opleidingen en cursussen vind je in een handig overzicht. Wil je alvast een voorproefje van een paar onderwerpen?

Kleuters

Dubbel bijzonder

Plusklas

IB-zaken en hoogbegaafdheid

Schoolbeleid rondom hoogbegaafdheid
Mindset

Losse projecten

Boekenkast

Welkom bij REC5.

Hèt opleidingsinstituut voor hoogbegaafdheid

Wil jij:

Hoogbegaafde kinderen echt goed onderwijs kunnen geven?

Sneller en beter hoogbegaafdheid herkennen?

Leren hoe je eenvoudig verrijkingsmateriaal op maat maakt?

Precies begrijpen hoe een hoogbegaafde leerling leert en hoe je daarop kunt insteken?

Weten wat je kunt doen bij faalangst, mindset, onderpresteren en hoogsensitiviteit?

Een inspiratiebron voor je collega’s worden op het gebied van hoogbegaafdheid?

En bovenal:

Wil jij een fijne relatie opbouwen met jouw hoogbegaafde leerling waar jullie allebei energie van krijgen?

Ervaringen van anderen
Wow, wat een dynamisch platform! Hier zitten de mensen die ik nodig heb om zelf verder te kunnen in mijn werk.
De cursus is inspirerend, actief en zo handig, echt gaaf! De afwisseling van theorie en praktijk, de vele handige voorbeelden die zo duidelijk zijn dat je ze zelf direct kunt gebruiken was erg fijn. Eigenlijk vind ik dat iedere leerkracht deze opleiding zou moeten volgen, het helpt je zo als leerkracht!
Wat een fijne manier om heel eenvoudig een vraag uit te zetten of meedenkers te krijgen. Beginners en gevorderden, iedereen denkt met je mee en het brengt me op heel goede ideeën.
Ik begon met voorzichtige vragen te stellen binnen de community en daar sprak ik iemand die een cursus had gevolgd. Ze was zo enthousiast dat ik het eigenlijk een beetje overdreven vond. Maar ik heb toch een cursus gevolgd en ik begrijp nu precies wat ze bedoelde. Inmiddels ben ik al aan de volgende cursus begonnen want ik wil ze nu allemaal volgen.
REC5

Wie zit er achter REC5?

De oprichter van REC5 is Karen Wolters, een gepassioneerd leerkracht, docent en orthopedagoog die al jarenlang werkt met en voor hoogbegaafde leerlingen van 2-27 jaar. Om deze kinderen en jongvolwassenen zo goed mogelijk en tegelijkertijd zoveel mogelijk te helpen, koos ze ervoor gedegen opleidingen en cursussen op te zetten om via leerkrachten, docenten, ib’ers en zorgcoördinatoren haar kennis over te dragen. Al jarenlang zijn de opleidingen van REC5 nagenoeg volgeboekt. Startend vanuit Noord-Nederland is er nu ook op verzoek een aanbod voor de rest van Nederland en de Nederlandse Antillen om de cursussen ook volledig online en dus tijd- en locatie onafhankelijk te kunnen werken.

Karen is een veelgevraagd spreker en ze wisselt haar werk graag af. Zo staat ze de ene avond voor 400 man om de volgende ochtend met een 4-jarige aan de slag te gaan. Als oprichter en programmamanager van REC5 staat ze volledig achter de missie:

Hoogbegaafd zijn lijkt een voorrecht en dat kan het ook zijn. Het kan echter ook problemen veroorzaken als de omgeving van het hoogbegaafde kind of de begaafde volwassene er niet op is ingesteld. Of als de begaafde er niet effectief mee leert omgaan. Bij REC5 vinden wij het belangrijk dat school, ouders en kind voldoende inzichten krijgen in leerbehoeftes en leerstrategieën en praktische, effectieve vaardigheden ontwikkelen. We baseren ons op wetenschap en maken de vertaling naar praktische toepasbaarheid waarbij de kernwaarden persoonlijk, inspirerend en maatwerk centraal staan.

REC5 stelt hoge eisen aan haar gast(docenten) en sprekers. Naast specifieke vakkennis moeten ze ook actuele ervaring hebben in het werken met hoogbegaafde leerlingen en ze moeten bovenal inspiratie kunnen overbrengen.

"High tide raises all ships"

– Joseph Renzulli –