[wpseo_breadcrumb]

Begeleiding kinderen

Begaafde kinderen kunnen problemen ervaren, bijvoorbeeld door gevoeligheden of door gebrek aan uitdaging. Soms hebben deze kinderen (tijdelijk) extra begeleiding nodig. Tijdens wekelijkse begeleiding die zowel op school als bij REC5 kan plaatsvinden, leert je kind omgaan met zijn problemen zodat hij weer een stap verder kan zetten. In 8-10 sessies (waaronder intake en eindgesprek) van 45 minuten gaan we samen met je kind naar de kern van het probleem.

Vanwege enorme vraag naar begeleiding hebben we op dit moment een aannamestop. Als er weer ruimte is voor begeleiding publiceren wij dit in onze nieuwsbrief.

Soms kan een kind problemen hebben met leren of gedrag. Het kan dan nodig zijn om de capaciteiten van het kind te onderzoeken. Onze gespecialiseerde orthopedagogen en gz-psychologen die ruime ervaring hebben met hoogbegaafdheid kunnen een capaciteitenonderzoek uitvoeren en deze in kaart brengen.

Als er sprake is van ernstige problematieken die buiten het directe werkveld van REC5 liggen, maken we gebruik van ons netwerk. We kiezen voor maatwerk, voor de beste begeleiding voor ieder uniek kind. In een enkel geval betekent dit dat wij een kind doorverwijzen naar andere hulpverleners.

Waarom REC5:

# praktijkgericht
# persoonlijke begeleiding
# ruime blik

Opleidingen en cursussen

Meer weten over onze opleidingen en cursussen? Hier vind je alle informatie. Direct inschrijven is ook mogelijk.

Leerkrachten en besturen

Weten hoe je je onderwijs nog beter kunt afstemmen op het begaafde kind in je klas?  En hoe je passend beleid erop kunt maken? Rec5 kan helpen.

Diagnostiek

Er zijn verschillende aanleidingen om de capaciteiten van een kind te onderzoeken. Rec5 is gespecialiseerd in diagnostiek en kiest hierbij voor maatwerk.

High tide raises all ships.

– Joseph Renzulli –

 

 

Start typing and press Enter to search